Prototip üretimiyle, fikirler başarılı ürünlere daha hızlı ve kolay şekilde dönüşür. Yeni fikirlerini ortaya koyan kişiler prototip üretimiyle ürünlerinin nasıl olacağı hakkında daha net bilgi alır. Üretim aşamasında test imkanı elde eder ve düzeltme olanaklarını da bulur. Hızlı üretim için 3D baskı yöntemi kullanılır. Geleneksel yöntemlere göre daha hızlı test edilen ürünler daha uygun maliyetlerle hazırlanır. Seri üretime geçmeden önce ürünün daha mükemmel olmasına yardımcı olur. Ürünün çalışıp çalışmadığı denetlenir.

Hızlı prototip üretimiyle ürün geliştirme sürecinde modellerin fiziksel görünümü elde edilir. Çok kısa süre içinde tasarım hayata geçer, tasarımda özgünlük olur. Geniş üretim haznesi ve geniş malzeme yelpazesi ile ürünler ortaya çıkar. Kimyasal dayanım, sıcaklık dayanımı ve yüksek mukavemet özellikleriyle üretilen prototipleri hemen test edebilirsiniz. Prototip ürünün üretim aşaması öncesinde ön sürümü olduğu için üretim aşamasında tüm analizleri gerçekleştirebilirsiniz.Prototip Üretimi Avantajları
İmalatı yapılacak ürünlerin imalatından önce ilk şeklinin verilmesi işlemine yani test ürüne prototip denir. Tasarım sonrası oluşturulan prototip ile ürününün üretilebilir olup olmadığı daha iyi şekilde analiz edilir ve sınanır. Tasarlanan ürün üretilemeyecek geometrilere sahipse düzeltilir ya da yenisi gerçekleştirilir. Uygun 3D teknoloji ve malzeme seçilir ve üretim yapılır. Ardıl işlemler ile yüzey iyileştirmesi ve boyama işlemleri yapılır. Tek parça ya da çoklu parça hatta hareketli mekanizma şeklinde üretilebilir. Prototipleme ile imal edilen ürünlerin kullanılabilir, çalışır, kaliteli olması gözlenir. Bu yöntem kullanılarak üretilen ürünlerde sorunlar giderilir ve seri üretim aşamasında herhangi bir sorunla karşılaşılmaz. Üretim aşaması öncesinde ürünün genel özellikleri ve hataları hemen tespit edilir.Prototip Üretimin Önemi